Rangkaian Dewasa Suu Balm

Pelembap dan Pembersih Badan Terbaik untuk Kulit Gatal

Pembersih badan Suu Balm menggunakan surfaktan yang lemah lembut untuk membersihkan kulit dan juga boleh memastikan kulit kekal lega dan lembap. 

Bagi pelembap Suu Balm, ia mengandungi mentol semula jadi untuk melegakan dan menenangkan kulit sensitif dengan cepat manakala 5 jenis ceramide mirip kulit membantu untuk memperbaiki penghadang kulit dan mengunci kelembapan!

Sedang mencari rawatan yang betul untuk Alergi Kulit Gatal anda?

Are you dealing with gatal skin problems on your face, hands, feet, legs and everywhere else on your body? Having itchy skin often leads to poor quality of life as it affects how we carry out our daily activities. Most of the time, these skin problems even prevent us from doing the things we really enjoy and having itchy skin at night can cause us to be sleep-deprived and lack the rest we need. Besides our body itching at night, dry and itchy skin can also contribute to low self-esteem because of the appearance of itchy red spots on the skin.

Selain keturunan, punca kulit gatal juga boleh disebabkan oleh faktor lain seperti alahan kulit kepada habuk, haba dan peluh yang sering terlepas pandang. Tekanan juga merupakan pencetus yang diketahui untuk kulit gatal-gatal, di mana sistem saraf terjejas, menyebabkan gejala deria seperti gatal-gatal dan sensasi terbakar muncul pada kulit, seperti kulit kepala, tangan, kaki dan muka. Gatal pada tangan, kaki,  muka dan seluruh badan juga boleh timbul apabila kita menggunakan produk yang mengandungi bahan-bahan yang tidak sesuai untuk kulit kita, seperti paraben, pengawet dan wangian. Itulah sebabnya Suu Balm telah dirumus dengan bahan-bahan premium yang hypoallergenic dan sepadan dengan pH yang sihat sambil bebas daripada sabun dan sulfat serta bahan-bahan yang berbahaya.

Adakah bintik-bintik merah pada kaki anda, benjolan gatal pada tangan anda dan bintik-bintik merah gatal pada seluruh badan anda menyebabkan anda garu? Itulah masalahnya dengan masalah kulit kering dan gatal kerana bila anda mula menggaru, hampir mustahil untuk berhenti ia dipanggil 'kitaran gatal-gatal', di mana menggaru kawasan yang terjejas menyebabkan lebih banyak keradangan pada kulit, yang seterusnya akan menyebabkan lebih banyak ruam dan bintik merah gatal pada kulit. Selain itu, kitaran gatal-gatal juga boleh merosakkan penghalang kulit yang terjejas jika tidak dirawat. Salah satu strategi untuk memecahkan kitaran gatal-gatal seperti yang disyorkan oleh profesional penjagaan kesihatan adalah dengan menenangkan kulit kering dan gatal dengan penggunaan produk topikal dengan kekerapan pelembapan yang tinggi. Jadi, jika anda tercari-cari krim terbaik untuk kulit kering, gatal-gatal atau losyen badan untuk kulit gatal, Suu Balm ialah pilihan pertama anda

Sama seperti setiap produk lain yang kita sapukan pada kulit kita, mencuci badan juga memainkan peranan yang penting dalam kesihatan kulit kita. Jadi, jika anda masih mengalami kulit gatal walaupun selepas mandi, maka ada kemungkinan besar anda tidak menggunakan pembersih badan yang sesuai. Suu Balm Dual Cooling & Moisturising Cream Body Wash adalah langkah pertama yang ideal untuk rawatan kulit gatal anda kerana ia mempunyai formula pelembap & lembut. Bukan sahaja ia berkhasiat untuk kulit tetapi ia juga meninggalkan sensasi sejuk dari menthol semula jadi yang menyegarkan dan melegakan keadaan kulit gatal. Selain itu, ia bebas daripada bahan-bahan berbahaya seperti sabun, sulfat, SLS, SLES, paraben, pengawet dan wangian, yang diketahui mencetuskan kulit gatal. Selepas mandi, kami mencadangkan agar anda membuat susulan dengan Pelembap Bantuan Gatal Cepat Suu Balm sebagai langkah ke-2 untuk rawatan kulit gatal anda untuk pengalaman melegakan kulit gatal yang optimum!

Suu Balm Rapid Itch Relief Moisturiser yang diformulasikan di Pusat Kulit National, Singapura, dengan 5 jenis ceramide mirip kulit dan tidak mengandungi pengawet, menjadikan ia pelembap yang sempurna untuk kulit gatal dan sensitif. Oleh itu, Suu Balm Rapid Itch Relief Moisturiser merupakan salah satu pelembap yang paling sesuai untuk kulit gatal di Malaysia.

Selain itu, Suu Balm Rapid Itch Relief Moisturiser diformulasi dengan mentol semulajadi yang memberikan kelegaan pada kulit gatal hanya dalam masa 5 minit, menjadikannya salah satu pelembap rawatan kulit gatal yang terbaik! Ia amat sesuai untuk mereka yang mengalami bintik merah pada kulit, kulit gatal pada waktu malam dan alahan kulit gatal. Data ini berdasarkan kajian selidik yang dijalankan pada Februari 2017, data dalam fail.

Jika anda mengalami ruam gatal pada kulit atau kulit gatal yang menyakitkan disebabkan oleh penghadang kulit yang lemah dan rosak, Suu Balm Rapid Itch Relief Moisturiser juga direka untuk melembapkan kulit secara mendalam dan memecahkan kitaran gatal-gatal dengan mencegah kerosakan yang selanjutnya pada kulit yang digaru secara berterusan. Dengan adanya 5 jenis ceramide mirip kulit, pelembap ini berfungsi untuk membaiki, memulihkan dan menambahbaik penghadang kulit untuk kulit yang lebih sihat dan bebas gatal dengan mengunci kelembapan secara berterusan. Jadi, jika anda sedang mencari rawatan kulit gatal seperti pelembap untuk ruam kulit dan gatal atau pelembap untuk kulit gatal, cubalah Suu Balm Rapid Itch Relief Moisturiser. Pelembap 'suu-per' ini dapat meningkatkan kualiti hidup anda dengan membolehkan anda menjalani kehidupan seharian dengan yakin dan mendapatkan waktu rehat yang mencukupi pada waktu malam. Pecahkan kitaran gatal-gatal dengan Suu Balm sekarang!

Mahupun ia alahan kulit gatal, kulit gatal pada waktu malam atau hanya keadaan kulit kering yang anda alami, legakan ia dengan produk kelegaan kulit Suu Balm. Rangkaian produk Suu Balm merangkumi penjagaan badan, penjagaan kulit kepala, penjagaan muka dan juga produk yang sesuai untuk si kecil. Jangan tunggu lagi, jom Jangan Gatal lagi dan dapatkan secara dalam talian sekarang untuk menikmati penghantaran percuma ke seluruh negara dan pilihan pembayaran ansuran tanpa faedah.