KANAK-KANAK DENGAN KULIT GATAL

Kulit gatal dan sensitif menjejaskan kira-kira 20% kanak-kanak di Malaysia dan boleh menyebabkan kegatalan pada kulit, kemerah-merahan atau mengalami ruam serta kerengsaan

Bagaimanakah saya boleh mengetahui sama ada bayi atau anak saya mempunyai kulit kering, gatal dan sensitif?

Kulit kering, gatal, sensitif pada bayi sering muncul apabila mereka berumur beberapa bulan, dengan ruam merah, kering, yang biasanya gatal (anda akan melihat bayi anda menggosok atau menggaru kawasan tersebut). Ruam ini mungkin muncul di muka atau badan, di hadapan siku atau di belakang lutut.

Apa yang menyebabkan kulit kering, gatal dan sensitif?

Kulit kering, gatal, sensitif boleh disebabkan oleh campuran genetik dan persekitaran yang terdedah kepada bayi atau kanak-kanak. Keadaan ini menyebabkan penghadang kulit mereka lebih berliang daripada yang sepatutnya, dan sistem imun mereka lebih reaktif daripada yang sepatutnya.

Bagaimanakah suu balm boleh membantu kulit kanak-kanak?

Kami memahami bagaimana kegatalan yang berterusan dan ruam yang tidak dijangka boleh mengganggu aktiviti seharian anak anda dan memyebabkannya mudah marah.
Produk kami dicipta untuk membantu.

CUCIAN DAN PEMBERSIH KAMI UNTUK KULIT KANAK-KANAK

 • Pembersihan ultra-lembut:

  Dengan bahan-bahan yang paling lembut.

 • Meninggalkan kulit berasa lembut:

  Dengan 5 jenis bahan pelembap.

Pelembap dan Semburan Kami untuk Kulit Kanak-kanak

 • Melegakan sebarang kegatalan dengan cepat:

  Dengan penyejukan semula jadi mentol.

 • Sangat Melembapkan:

  Dengan ceramide mirip kulit.

Produk Suu Balm dibangunkan hasil penyelidikan bertahun-tahun oleh pakar dermatologi di Pusat Kulit Nasional di Singapura. Semua produk kami terbukti bebas daripada bahan-bahan merbahaya, hipoalergenik dan selamat untuk semua jenis kulit terutamanya pada kulit kering, gatal dan sensitif.