Kisah Suu Balm

Misi kami adalah mudah, untuk menenangkan dan melegakan kulit kering, gatal dan sensitif.

Suu Balm bermula apabila Dr. Tey Hong Liang, pengasas Klinik Gatal di Pusat Kulit Nasional di Singapura, mandapati bahawa pelembap sedia ada tidak mencukupi untuk (1) melegakan kegatalan dengan cepat dan (2) melembapkan kulit secara berkesan. Dengan ini, Dr. Tey menggabungkan kuasa melegakan kegatalan semulajadi dan penyejukan mentol dengan pelembap berasaskan ceramide mirip kulit yang berkonsentrasi tinggi untuk mencipta Suu Balm yang asal. 

Pada tahun 2015, di samping kepakaran farmaseutikal Dr. John O'Shea dan Jason Humphries dari Good Pharma Dermatology, Suu Balm telah dibawa ke seluruh dunia.  

Tanpa kompromi dalam penyampaian mereka dimana hanya bahan-bahan berprestasi tinggi dan dipilih secara teliti akan diguna, Suu Balm mengutamakan keperluan pelanggan berbanding keuntungan. Data penyelidikan menunjukkan bahawa lebih daripada 90% pengguna pelembap Suu Balm asli mengalami kelegaan daripada kulit gatal mereka dalam masa lima minit * selepas aplikasi, dan lebih daripada 90% pengguna Suu Balm suka kesan pelembap dan penyejukan yang lembut. 

Hari ini, rangkaian produk Suu Balm termasuklah pelembap muka dan badan, syampu, pembersih, semburan dan juga barisan khas yang didedikasikan untuk penjagaan kanak-kanak, dengan produk yang lebih inovatif dan bertanggungjawab terhadap alam sekitar dalam perancangan.
NSC3-2_png

Penemuan formula melegakan gatal yang cepat

Dr. Tey Hong Liang, Ketua Dermatologi di Klinik Gatal di Pusat Kulit Nasional di Singapura, menghabiskan masa bertahun-tahun secara berterusan mencari formula yang dapat menjawab keperluan khusus melegakan gatal yang cepat dan pelembab yang berkesan, begitu biasa namun begitu sukar untuk dipenuhi. 

Selepas banyak ujian dan formulasi, beliau menemui satu kombinasi yang benar-benar berfungsi keajaiban: menthol, bahan semula jadi, digabungkan dengan ceramide yang sangat melembapkan kulit, untuk memberikan kelegaan gatal segera dan keberkesanan pelembab yang lebih baik.

Produk Yang Diterajui Penyelidikan

Suu Balm adalah hasil penyelidikan yang sengit dan teratur. Di Suu Balm, kami menyokong dan menggalakkan penyelidikan lanjut. Dengan setiap pembelian Suu Balm, kami menyumbang kembali kepada pembiayaan penyelidikan di Pusat Kulit Negara. 

Di samping itu, semua produk kami tertakluk kepada ujian klinikal sebelum pelancaran, untuk memastikan bahawa ia selamat dan berkesan untuk digunakan oleh pesakit dan pelanggan kami.

Menjadikan Suu Balm tersedia untuk semua orang

Matlamat Pusat Kulit Nasional adalah untuk menjadikan Suu Balm tersedia untuk semua orang yang menderita kulit kering, gatal dan sensitif di Singapura dan seterusnya - bukan hanya mereka yang menghadiri hospital. Dr John O'Shea dan Jason Humphries, mengasaskan Good Pharma Dermatology dan menjalin kerjasama dengan NSC untuk membantu merealisasikan matlamat ini. 

Bersama-sama mereka telah membina jenama Suu Balm untuk membantu membebaskan orang di seluruh dunia daripada kekecewaan kulit kering, gatal dan sensitif. 

Walaupun hanya menggunakan bahan berkualiti terbaik, paling lembut, dan berfungsi paling tinggi bermakna produk tidak akan murah, kami berusaha untuk memberikan nilai wang kepada pelanggan kami; anda akan mendapat hasil untuk harga yang anda bayar untuk Suu Balm.