APAKAH KULIT KERING?

Kulit kering adalah keadaan tidak selesa yang biasanya dicirikan pada mulanya oleh kekeringan kulit, dan kemudian dengan bersisik, gatal, retak dan pengelupasan kulit.

APA YANG MENYEBABKAN KULIT KERING?

Ia berlaku kerana beberapa sebab yang berbeza. Sesetengah orang mungkin mempunyai kulit kering yang boleh menjadi lebih teruk jika tidak dijaga dengan betul. Orang lain yang mempunyai kulit berminyak juga boleh mendapati kulit kering dari masa ke semasa. Kulit kering boleh dibentuk di mana-mana bahagian badan anda tetapi ia biasanya menjejaskan tangan, lengan dan kaki anda - terutamanya di kawasan seperti siku, lutut dan tumit.

PENYELESAIAN & RAWATAN UNTUK MELEGAKAN KULIT KERING

Untuk kes-kes kulit kering yang paling mudah, anda boleh menguruskan kulit kering sendiri, dengan mengikuti dua strategi mudah: 

Cuba untuk mengurangkan pendedahan kepada perkara-perkara atau persekitaran yang mengeringkan kulit anda.

Kerap melembapkan kulit; Jika kulit anda gatal, maka anda harus memilih pelembap untuk kulit sensitif yang boleh melegakan kegatalan.

CUCIAN DAN PEMBERSIH KAMI UNTUK KULIT KERING

icon3_png
Pembersihan ultra-lembut:
Dengan bahan-bahan yang paling lembut.
icon4_56097f17-56FD-4D88-B8C1-5E73942750CD
Meninggalkan kulit berasa lembut:
Dengan 5 jenis bahan pelembap.
img_3ea3b825-9154-47DE-95C7-d12363474005_png_webp
e3_28fd32b8-f4e5-4b83-994d-d2c0f445243b-2-2_png-2_webp

Pelembap dan Semburan kami untuk kulit kering

icon3_png
Melegakan sebarang kegatalan dengan cepat:
Dengan penyejukan semula jadi mentol.
icon4_56097f17-56FD-4D88-B8C1-5E73942750CD
Sangat Melembapkan:
Dengan ceramide mirip kulit.
Produk Suu Balm dibangunkan hasil penyelidikan bertahun-tahun oleh pakar dermatologi di Pusat Kulit Nasional di Singapura. Semua produk kami terbukti bebas daripada bahan-bahan merbahaya, hipoalergenik dan selamat untuk semua jenis kulit terutamanya pada kulit kering, gatal dan sensitif.

Melegakan Kulit Kering pada Muka, Badan & Kulit Kepala dengan Keperluan Suu Balm

Perlu hidup dengan kulit kering dan bersisik yang seperti padang pasir Sahara bukan jenaka. Tidak kira sama ada kulit kering di muka, kulit kering di kaki, kulit kering di tangan atau mana-mana bahagian badan kita, penderitaan kulit kering boleh menjadi mimpi ngeri bagi sesetengah daripada kita.

Simptom Kulit Kering

Walaupun masalah kulit kering seperti tompok kulit kering, ruam kulit kering atau kulit kering dan berkeringat adalah keadaan kulit yang sangat biasa dan tidak berbahaya, mereka akhirnya boleh membawa kepada masalah kulit yang teruk dari masa ke semasa jika tidak dirawat. Adakah anda tahu bahawa kulit kering juga boleh menyebabkan penuaan kulit pramatang dan kulit gatal juga? Ini kerana penghadang kulit terjejas lalu kulit kehilangan kelembutan dan keanjalan, menjadikan kulit lebih terdedah kepada keradangan dan kerosakan. Oleh itu, jika anda mengalami kulit kering dan sedang mencari rawatan kulit kering yang sesuai, produk 'suu-per' berkesan Suu Balm ada di sini untuk memberi anda kelegaan yang cepat yang anda layak!

Carian Anda untuk Pelembap Kulit Kering Terbaik Berakhir Di Sini

Jika anda mengalami kulit kering, anda memerlukan pelembap yang sangat baik dan boleh dipercayai untuk menenangkan dan melegakan kulit anda. Di sinilah kepentingan Suu Balm Rapid Itch Relief Moisturiser. Walaupun namanya menunjukkan bahawa ia adalah untuk melegakan kegatalan, Suu Balm Rapid Itch Relief Moisturiser juga berfungsi untuk memberikan kelegaan sebagai pelembap untuk rawatan kulit kering. Pelembap ini dirumus dengan bukan sahaja bahan-bahan yang menakjubkan tetapi juga mempunyai bahan mesra kulit seperti ceramide mirip kulit, yang merupakan asid lemak yang penting untuk mengunci kelembapan.

Apa yang Menjadikannya Pelembap Terbaik untuk Kulit Kering?

Ceramide yang merupakan salah satu bahan utama dalam pelembap seharian adalah penting untuk kulit kering kerana ia membantu memperbaiki dan memulihkan penghadang kulit yang berfungsi untuk menghalang kehilangan kelembapan. Dalam setiap aplikasi, pelembap untuk kulit kering ini menyuburkan kulit untuk memastikan ia kekal lembap dan lembut, serta bertindak sebagai penyelesaian untuk kulit kering dan retak. Jadi, sama ada anda mengalami kulit kering, bersisik pada siku atau kulit keras kering di kaki, sapukan Suu Balm Rapid Itch Relief Moisturiser sebagai pelembap seharian anda di mana sahaja di badan anda untuk melegakan dan menenagkan kulit gatal dan kering. Anda akan suka menggunakan pelembap ini dengan kerap kerana ia mengandungi mentol semula jadi untuk memberikan sensasi yang menenangkan dan menyejukkan!

Pelembap Badan untuk Kulit Kering yang Sesuai untuk Sesiapa Sahaja

Satu lagi perkara yang baik tentang Suu Balm Rapid Itch Relief Moisturiser adalah ia boleh digunakan sebagai pelembap badan untuk kulit kering oleh remaja sehingga mereka yang mempunyai kulit yang lebih matang/ berusia. Ia adalah pelembap badan yang terbaik  yang boleh memberikan kelegaan penyejukan dan khasiat yang boleh dialami oleh setiap orang kerana ia memenuhi keperluan sebagai pelembap untuk semua jenis kulit, termasuklah kulit yang sangat kering. Sekiranya anda sedang mencari pelembap badan untuk kulit kering yang lebih sesuai untuk anak-anak kecil, Suu Balm juga mempunyai pelbagai produk untuk kanak-kanak seperti Suu Balm Kids Dual Rapid Itch Relieving & Restoring Ceramide Moisturiser.

Satu-satunya pembersih badan yang anda perlukan untuk rawatan kulit kering

Kita faham. Kebanyakan anda berfikir bahawa pembersih badan hanya merupakan pembersih badan, dan selagi ia melakukan tugasnya di bilik mandi, maka tiada apa-apa masalah. Walau bagaimanapun, jika anda mengalami kulit kusam kering atau kulit kering dan berkeringat, kemungkinan besar adalah anda tidak menggunakan pembersih badan yang betul ataupun sesuai untuk kulit anda. Bukan itu sahaja, pembersih badan anda mungkin melakukan lebih banyak kemudaratan pada kulit anda daripada apa yang anda fikirkan, menyebabkan kulit kering tanpa hidrat menjadi kulit kering yang rosak. Memperkenalkan Suu Balm Dual Cooling & Moisturising Cream Body Wash, yang berkemungkinan besar merupakan salah satu pembersih badan terbaik untuk kulit kering di Malaysia. Suu Balm Cream Body Wash cukup lembut walaupun untuk kulit bersisik yang sangat kering dan menjadikan kulit anda berasa lega dan lembap selepas setiap mandian. Kulit kering yang rosak akan berasa segar selepas setiap cucian dengan adanya mentol penyejukan semula jadi dan bahan-bahan lain yang dipilih dengan teliti. Paling penting, ia bebas daripada bahan berbahaya seperti sabun, sulfat, SLS, SLES, paraben, pengawet dan wangian. Jadi, tiada bahan-bahan berbahaya yang akan terus mencetuskan keadaan kulit anda dalam Suu Balm Cream Body Wash! Selepas mandi, gunakan Suu Balm Rapid Itch Relief Moisturiser untuk melegakan kulit kering anda!

Ucapkan Selamat Tinggal kepada Kulit Kering di Muka dengan Pembersih Terbaik untuk Kulit Sangat Kering

Adakah anda mempunyai kulit berkeringat kering di dahi atau pipi anda? Telah mencuba setiap produk penjagaan kulit untuk kulit muka kering yang ada di luar sana tetapi tidak ada yang dapat membantu? Adakah kulit kering di muka anda membuat anda berasa kurang yakin? Atau adakah memakai topeng muka setiap hari menyebabkan kekeringan, bintik-bintik merah dan jengkel muncul di muka anda? Kami cadangkan anda mencuba Suu Balm Gentle Moisturising Facial Cleanser. Ia bukan sahaja membersihkan muka, ia juga boleh membantu untuk mengekalkan kelembapan pada kulit. Pembersih yang cukup lembut ini dirumus terutamanya untuk kulit kering di muka. Ia berfungsi untuk membantu memulihkan penghadang kulit ke keadaan yang sihat dengan formulasi yang kaya dan berkrim yang terdiri daripada mentega shea. Ia juga bebas daripada sabun dan sulfat yang berbahaya (SLS, SLES) dan paraben, menjadikannya salah satu pembersih terbaik untuk kulit kering di Malaysia. Padankan Suu Balm Gentle Moisturising Facial Cleanser dengan Suu Balm Cooling Itch Relief Facial Moisturiser selepas setiap pembersihan untuk kulit yang lembut dan sihat!

Penghantaran Percuma. Melegakan Kulit Kering yang Rosak dengan Suu Balm

Tunggu apa lagi? Gunakan Suu Balm untuk melegakan kulit anda yang kering, gatal dan sensitif sekarang! Beli produk kami dalam talian hari ini untuk menikmati penghantaran percuma ke seluruh negara dan pilihan pembayaran ansuran tanpa faedah!

Produk yang disyorkan untuk kulit kering