APA ITU KULIT PSORIASIS?

Psoriasis adalah keadaan keradangan biasa yang menjejaskan kulit. Ia cenderung datang dan pergi tanpa diduga. Ia tidak berjangkit, walaupun sesetengah orang akan melihat kulit yang terjejas dan berfikir ia adalah. Walaupun kebanyakannya keadaan kulit, sendi juga boleh terjejas.

APAKAH PUNCA YANG MENCETUSKAN PSORIASIS PADA KULIT?

Psoriasis adalah penyakit yang kompleks, dengan kedua-dua penyumbang genetik dan alam sekitar. Punca yang tepat belum difahami, sebenarnya walaupun genetik penyakit itu tidak difahami sepenuhnya. Ia adalah keadaan keradangan walaupun, yang bermaksud sistem imun anda bertindak balas terhadap rangsangan untuk menyebabkan patch ciri yang dilihat pada kulit. Faktor persekitaran juga memainkan peranan, dengan tekanan, jangkitan, alkohol, merokok, ubat-ubatan dan obesiti semuanya berpotensi menyumbang kepada keadaan dan menyebabkan suar.

APAKAH SIMPTOM & TANDA-TANDA PENYAKIT PSORIASIS?

Terutamanya ia adalah ruam merah, dibangkitkan dengan permukaan perak, bersisik, yang boleh menjadi sangat gatal. Terdapat pelbagai jenis, masing-masing mempunyai jenis ruam yang berbeza, dan kadang-kadang sendi dan organ-organ lain terlibat.

  PRODUK CUCIAN DAN PEMBERSIH KAMI UNTUK PSORIASIS

  • Menggunakan bahan yang paling lembut untuk membersihkan kulit:

   Tiada SLS, SLES dan parabens.

  • Biarkan kulit lembut, tidak kering dan ketat:

   Menggunakan pelembap dan tekstur yang unik dan berkrim.

  Krim Pelembap dan Semburan Kami Untuk Psoriasis

  • Melegakan gatal dalam beberapa minit:

   Menggunakan mentol penyejukan dan menenangkan.

  • Membaiki halangan kulit:

   Ceramide yang sama kulit terkunci dalam kelembapan.

   Pencuci Badan Menenangkan Terbaik untuk Rawatan Kulit Psoriasis

   Suu Balm Dual Cooling & Moisturising Cream Body Wash ialah mandian badan yang direka khas untuk memberikan kesegaran dan kelegaan termasuklah pada mereka yang mempunyai masalah kulit psoriasis.

   Krim mandian badan ini merupakan rawatan kulit psoriasis yang ideal kerana ia berfungsi untuk melembutkan, menyegarkan dan melembapkan kulit dengan formulasi dwi penyejukan dan pelembapan. Mandian badan yang lembut ini sepadan dengan pH semulajadi kulit dan mengandungi lima jenis bahan pelembap, termasuklah shea butter dan natrium hyaluronat. Selain itu, mentol semulajadi yang terdapat dalam mandian badan ini dapat menenangkan dan memberikan kelegaan penyejukan bagi mereka yang mempunyai penyakit kulit psoriasis.

   A Revitalising Anti gatal Losyen Kulit untuk Psoriasis & Pelembap Krim Sesuai untuk Seluruh Badan

   Sama ada untuk mengikuti rutin mandi anda atau untuk memohon bila-bila masa sepanjang hari, Suu Balm Rapid Itch Relief Moisturiser adalah salah satu losyen kulit terbaik untuk psoriasis dan menjadikan rawatan psoriasis kulit yang sempurna berpasangan dengan pencuci badan Suu Balm.

   Jika anda sedang mencari losyen rawatan psoriasis, Suu Balm Rapid Itch Relief Moisturiser adalah pilihan yang terbaik untuk anda kerana formulasinya ringan dan tidak melekit. Tidak kiralah sama ada anda mempunyai tompok psoriasis pada leher, siku, lutut atau kaki, losyen ini sesuai disapukan pada keseluruhan badan walaupun dalam cuaca panas dan lembap seperti di Malaysia.

   Tidak kiralah sama ada anda mempunyai tompok psoriasis pada leher, siku, lutut atau kaki, losyen ini sesuai disapukan pada keseluruhan badan walaupun dalam cuaca panas dan lembap seperti di Malaysia.

   Ia juga berfungsi untuk mengunci kelembapan secara optima ke dalam kulit dan membantu untuk melegakan pelbagai jenis kulit psoriasis dan menghalang kekeringan dan kegatalan. Losyen ini juga berkesan untuk memutuskan kitaran gatal dan mengelakkan luka pada kulit yang lebih teruk atau mendalam

   Losyen untuk kulit psoriasis ini juga mengandungi mentol yang memberikan kelegaan yang cepat kepada kulit anda dalam masa lima minit dan mempunyai lima jenis ceramide yang menambah semula lapisan permukaan kulit. Ia juga berfungsi untuk mengunci kelembapan secara optima ke dalam kulit dan membantu untuk melegakan pelbagai jenis kulit psoriasis dan menghalang kekeringan dan kegatalan. Losyen ini juga berkesan untuk memutuskan kitaran gatal dan mengelakkan luka pada kulit yang lebih teruk atau mendalam.

   Tingkatkan Penjagaan Kulit Anda untuk Psoriasis di Muka dengan Pencuci Muka Pelembap

   Suu Balm Gentle Moisturising Facial Cleanse sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah psoriasis di muka.

   Pembersih muka yang amat lembut untuk kulit psoriasis ini bukan sahaja membersihkan muka secara menyeluruh, ia juga mengandungi formulasi shea butter yang berfungsi untuk memberikan kelembapan dan memanjakan kulit anda sambil melegakan psoriasis pada kulit muka.

   Diformulasikan oleh National Skin Centre di Singapura tanpa bahan-bahan bahaya seperti sabun, SLS, SLES, paraben, pengawet dan pewangi, pencuci muka ini mempunyai teknologi penahan air yang unik dan tidak menegangkan kulit selepas anda mencuci muka.

   Susulan dengan Pelembap Muka untuk Psoriasis Gatal Relief

   Selepas anda mencuci muka dengan Gentle Moisturising Facial Cleanser, teruskan rutin penjagaan kulit psoriasis anda dengan Suu Balm Cooling Itch Relief Facial Moisturiser.

   Pelembap yang memenangi anugerah ini boleh dianggap sebagai salah satu pelembap muka yang terbaik untuk kulit psoriasis. Ramuannya mengandungi gabungan ceramide, truffle utara dan ekstrak safflower yang berfungsi untuk melembapkan kulit psoriasis anda. Pelembap ini juga dapat memberikan kelegaan dan penyejukan yang pantas untuk melegakan sebarang kerengsaan atau kemerahan pada kulit muka.

   Selepas setiap penggunaan, lapisan permukaan kulit anda akan dipulihkan kepada keadaan yang lebih sihat, menjadikan kulit bertompok psoriasis anda lebih lega dan kelihatan sihat!

   Jadi, jika anda mempunyai psoriasis di muka, pelembap ini sangat sesuai untuk digunakan kerana ia sangat lembut dan tidak memedihkan mata walaupun disapukan pada kelopak mata.

   Di samping itu, Cooling Itch Relief Facial Moisturiser ini adalah formulasi yang tidak melekit dan ringan, menjadikannya pelembap yang terbaik untuk semua jenis kulit psoriasis. Ini juga bermakna, pelembap muka ini sesuai digunakan setiap hari walaupun dalam iklim yang panas dan lembap di Malaysia.

   Melembapkan Semburan Kulit Kepala sebagai Rawatan Psoriasis Kepala & Kulit Kepala

   Salah satu keadaan kulit psoriasis yang paling biasa dan mencabar untuk dirawat adalah psoriasis kulit kepala. Jika anda sedang mencari rawatan psoriasis kulit kepala kerana anda mengalami psoriasis di kepala dan kulit kepala, jangan cari lagi daripada Pelembap Semburan Kulit Kepala Melegakan Suu Balm Rapid Itch.

   Pelembap Semburan Kulit Kepala Semburan Gatal Suu Balm adalah pelembap semburan kulit kepala yang melegakan gatal-gatal yang sesuai walaupun bagi mereka yang mengalami masalah kulit psoriasis dan sangat sesuai untuk mereka yang mempunyai kelemumur, gatal dan kulit kepala kering, dan psoriasis pada kulit kepala.

   Salah satu kelebihan produk Suu Balm ini ialah ia tidak mengandungi alkohol yang mengeringkan, paraben, pengawet dan pewangi yang merupakan bahan-bahan yang boleh memburukkan lagi keadaan kulit psoriasis

   Dirumus dengan hanya bahan-bahan yang paling berkhasiat dan mesra psoriasis, Pelembap Semburan Kulit Kepala Suu Balm Rapid Itch Relief pastinya merupakan rawatan psoriasis kulit kepala yang mesti dicuba.

   Legakan Masalah Kulit Psoriasis Anda dengan Penghantaran Percuma dengan Suu Balm!

   Suu Balm merupakan penyelamat untuk kulit yang boleh membawa kelegaan kepada penyakit kulit psoriasis anda! Dengan produk penjagaan kulit kepala, penjagaan badan dan penjagaan kulitnya, Suu Balm adalah produk yang berkesan untuk merawat psoriasis di Malaysia! Jadi, tunggu apa lagi? Dapatkan produk Suu Balm melalui dalam talian sekarang untuk menikmati penghantaran percuma ke seluruh negara. 
   Beli Sekarang