APAKAH KULIT KERING?

Kulit kering adalah keadaan tidak selesa pada kulit, dengan ciri-ciri permulaan kekeringan kulit, dan kemudiannya menjadi bersisik, gatal, retak dan pengelupasan kulit.

APAKAH PUNCA KULIT KERING & BERSISIK?

Ia berlaku kerana beberapa sebab yang berbeza. Sesetengah orang mungkin mempunyai kulit yang kering dan bersisik secara semula jadi yang boleh bertambah buruk jika tidak dijaga dengan betul. Orang lain yang mempunyai kulit berminyak juga boleh membangunkan kulit kering dari semasa ke semasa. Kulit kering boleh terbentuk di mana-mana bahagian badan anda tetapi ia biasanya menjejaskan tangan, lengan dan kaki anda - terutamanya kawasan seperti siku, lutut dan tumit.

CARA RAWATAN & PENYELESAIAN UNTUK MASALAH KULIT KERING

Untuk kes-kes kulit kering yang paling mudah, anda boleh menguruskan kulit kering sendiri, dengan mengikuti dua strategi mudah: 

Cuba untuk mengurangkan pendedahan kepada perkara-perkara atau persekitaran yang mengeringkan kulit anda.

Kerap melembapkan kulit; Jika kulit anda gatal, maka anda harus memilih pelembap untuk kulit sensitif yang boleh melegakan kegatalan.

BAGAIMANAKAH PRODUK SUU BALM MEMBANTU DENGAN KULIT KERING

Kami memahami kekerapan jerawat dan kulit kering boleh menjadi sangat mengecewakan dan mengganggu. 
Produk kami telah dibangunkan untuk membantu.

PRODUK CUCIAN DAN PEMBERSIHAN KAMI UNTUK KULIT KERING

icon3_png
Pembersihan ultra-lembut:
Dengan bahan-bahan yang paling lembut.
icon4_56097f17-56FD-4D88-B8C1-5E73942750CD
Meninggalkan kulit berasa lembut:
Dengan 5 jenis bahan pelembap.
img_3ea3b825-9154-47DE-95C7-d12363474005_png_webp
e3_28fd32b8-f4e5-4b83-994d-d2c0f445243b-2-2_png-2_webp

Krim Pelembap dan Semburan kami untuk kulit kering

icon3_png
Melegakan gatal dalam beberapa minit:
Dengan mentol penyejukan semula jadi.
icon4_56097f17-56FD-4D88-B8C1-5E73942750CD
Pulihkan halangan kulit:
Dengan ceramide mirip kulit.
Produk Suu Balm dibangunkan selepas bertahun-tahun penyelidikan dermatologi di Pusat Kulit Nasional di Singapura. Semua produk kami terbukti bebas daripada bahan-bahan berbahaya, hypoallergenic dan selamat untuk semua jenis kulit terutamanya pada kulit kering, gatal dan sensitif.

MELEGAKAN KULIT KERING & BERSISIK PADA MUKA, BADAN & KULIT KEPALA DENGAN KEPERLUAN SUU BALSEM

Terpaksa hidup dengan kulit kering dan bersisik bagaikan gurun Sahara bukanlah gurauan. Tidak kira sama ada kulit kering di muka, kaki, tangan atau mana-mana bahagian badan, ia merupakan mimpi ngeri kepada sesetengah antara kita. 
Walaupun masalah kulit kering seperti tompok kulit kering, ruam dan kulit kering menggelupas adalah keadaan kulit yang sangat biasa dan tidak berbahaya, ia tetap boleh menyebabkan masalah kulit yang lebih teruk jika tidak dirawat dari awal. 
Tahukah anda, kulit kering juga boleh menyebabkan penuaan kulit pramatang dan juga kulit gatal? 
Ini kerana lapisan permukaan kulit terjejas akibat kehilangan kelembapan dan keanjalan, menjadikan kulit lebih terdedah kepada keradangan dan kerosakan. 
Oleh itu, jika anda mengalami masalah kulit kering dan sedang mencari produk untuk kulit kering yang sesuai, Suu Balm dengan produk-produknya yang ‘suu-per’ dapat memberikan anda kelegaan pantas yang diperlukan!

Gejala Umum Masalah Kulit Kering

Walaupun masalah kulit kering seperti tompok kulit kering, ruam kulit kering atau kulit kering dan berkeringat adalah keadaan kulit yang sangat biasa dan tidak berbahaya, mereka akhirnya boleh membawa kepada masalah kulit yang teruk dari masa ke masa jika tidak dirawat. 

Adakah anda tahu bahawa kulit kering juga boleh menyebabkan penuaan kulit pramatang dan kulit gatal juga? Ini kerana halangan kulit terjejas kerana kulit kehilangan kelembutan dan keanjalan, menjadikan kulit lebih terdedah kepada keradangan dan kerosakan. 

Oleh itu, jika anda mengalami kulit kering dan sedang mencari rawatan kulit kering yang sesuai, produk berkesan 'suu-per' Suu Balm ada di sini untuk memberi anda kelegaan yang cepat yang anda layak!

Pencarian Krim Pelembab Kulit Wajah Kering Terbaik Anda Berakhir Di Sini

Jika anda mengalami masalah kulit kering, anda sangat memerlukan pelembap yang bagus dan boleh dipercayai untuk melegakan masalah kulit anda. Nasib baiknya ada Suu Balm Rapid Itch Relief Moisturiser  untuk membantu anda secara efektif 

Walaupun namanya menunjukkan bahawa ia adalah untuk melegakan kegatalan, Suu Balm Rapid Itch Relief Moisturiser juga berfungsi hebat sebagai krim pelembab untuk kulit kering. 

Pelembap ini bukan sahaja dirumus dengan bahan-bahan berkualiti, ia juga mesra kulit dengan adanya bahan seperti ceramide sepadan kulit, yang merupakan asid lemak yang penting untuk mengunci kelembapan. Bukan itu sahaja, pelembap muka Suu Balm juga mengandungi Northern Truffle untuk melegakan kemerah-merahan akibat iritasi muka atau terlalu kering.

Cara Merawat Kulit Kering dan Mengelupas Dengan Pelembab Terbaik

Ceramide yang merupakan salah satu bahan utama dalam pelembap ini adalah penting untuk kulit kerana ia membantu membaiki, memulihkan dan menambah semula lapisan permukaan kulit dan menghalang kehilangan kelembapan.  

Selepas setiap penggunaan, pelembab untuk kulit kering ini menyuburkan kulit dengan memastikan ia kekal lembap dan anjal, serta bertindak sebagai rawatan untuk kulit kering dan merekah. 

Jadi, sama ada anda mengalami masalah kulit kering dan mengelupas pada siku, atau kulit kering keras dan bertompok atas kaki, anda boleh sapukan Suu Balm Rapid Itch Relief Moisturiser di mana-mana bahagian badan bagi membantu melegakan kulit kering dan kegatalan pada bila-bila masa. Anda pasti suka menggunakan pelembap ini kerana ia mengandungi mentol yang boleh memberikan sensasi yang menenangkan dan juga menyejukkan! 

Anda pasti suka menggunakan pelembap ini kerana ia mengandungi mentol yang boleh memberikan sensasi yang menenangkan dan juga menyejukkan!

Losyen Badan Untuk Pemulihan Kulit Kering Yang Sesuai Untuk Sesiapa Sahaja

Satu lagi kelebihan Suu Balm Rapid Itch Relief Moisturiser   ialah ia boleh digunakan sebagai losyen badan untuk kulit kering oleh remaja sehingga mereka yang lebih dewasa. 

Ia adalah losyen badan terbaik untuk kulit kering yang memberikan kelegaan dengan sensasi penyejukan. Pelembap ini juga sesuai untuk semua jenis kulit terutamanya kulit kering dan kebaikannya boleh dirasai oleh semua orang. 

Jika anda tercari-cari losyen badan untuk kulit kering yang lebih sesuai untuk si kecil anda ataupun bayi baru lahir, Suu Balm juga mempunyai rangkaian produk khas untuk kanak-kanak seperti Suu Balm Kids Dual Rapid Itch Relieving & Restoring Ceramide Moisturiser.

Satu-Satunya Mandian Untuk Kulit Kusam dan Kering Yang Anda Perlukan

Kami amat faham jika kebanyakan daripada anda berpendapat bahawa sabun mandian hanyalah sabun mandian, dan selagi ia boleh membersihkan badan, maka tiada apa lagi yang perlu dibicarakan mengenainya 

Walau bagaimanapun, jika anda masih mempunyai kulit kusam dan kering selepas mandi, besar kemungkinannya, anda tidak menggunakan mandian badan yang sesuai untuk kulit anda. Bukan itu sahaja, mandian badan yang anda gunakan ini juga mungkin boleh memudaratkan keadaan kulit anda, di mana kulit anda bertukar daripada kulit kering tanpa hidrat kepada kulit kering dan rosak. Memperkenalkan Suu Balm Dual Cooling & Pelembap Body Wash,, yang merupakan salah satu mandian badan untuk kulit kering terbaik di Malaysia.  

Suu Balm Cream Body Wash sangat lembut dan juga sesuai digunakan walaupun anda mempunyai kulit kering dan bersisik. Ia akan menjadikan kulit anda lebih lembut dan lembap setiap kali selepas mandi. Malah kulit yang rosak dan kering juga akan terasa lebih segar selepas setiap cucian dengan adanya mentol penyejuk semulajadi dan bahan-bahan lain yang dipilih dengan teliti dalam mandian badan ini. 

Paling penting, ia bebas daripada bahan berbahaya seperti sabun, sulfat, SLS, SLE, paraben, pengawet dan pewangi. Ini bermakna, tiada lagi bahan kotor dan membahayakan yang boleh merosakkan kulit anda! Selepas mandi, sapukan Suu Balm Rapid Itch Relief Moisturiser sebagai cara merawat kulit kering yang terbaik untuk anda!

Ucapkan Selamat Tinggal kepada Kulit Kering di Muka dengan Pencuci Muka Terbaik untuk Kulit Kering

Adakah anda mempunyai kulit kering menggelupas di dahi atau pipi? Anda juga telah mencuba banyak produk untuk kulit kering namun masih tidak membantu menyelesaikan masalah anda? Adakah kulit wajah yang kering membuatkan anda berasa kurang yakin? 

Atau adakah pemakaian pelitup muka menjadi punca kulit kering dan bintik merah kering muncul di muka anda? Jadi, kami cadangkan untuk anda mencuba Suu Balm Gentle Moisturising Facial Cleanser. Ia bukan sahaja membersihkan muka tetapi juga memastikan kulit anda kekal lembap. 

Pencuci muka untuk kulit kering ini dirumus khas dengan formulasi kaya dan berkrim yang terdiri daripada shea butter yang berfungsi untuk memulihkan lapisan permukaan kulit kepada keadaan sihat.  

Ia juga bebas daripada sabun dan sulfat yang berbahaya (SLS, SLE) dan paraben, menjadikannya salah satu pencuci muka untuk kulit kering yang terbaik di Malaysia dengan formula lembut. Padankan Suu Balm Gentle Moisturising Facial Cleanser dengan Suu Balm Cooling Itch Relief Facial Moisturiser selepas mencuci muka untuk kulit yang anjal dan sihat!

Penghantaran Percuma. Legakan Kulit Kering Anda Dengan Produk Suu Balm!

Tunggu apa lagi? Berikan peluang kepada Suu Balm untuk menjadi wira untuk melegakan kulit kering anda sekarang! Beli produk kami dalam talian hari ini untuk menikmati penghantaran percuma ke seluruh negara 
Beli produk kami secara dalam talian hari ini untuk menikmati penghantaran percuma ke seluruh negara dan pilihan pembayaran ansuran tanpa faedah!

Produk yang disyorkan untuk Kulit Kering