APAKAH EKZEMA?

Ekzema, juga dikenali sebagai dermatitis atopik, adalah keadaan kulit yang dicirikan oleh ruam yang meradang, bersisik, dan gatal dengan penampilan merah

APAKAH PUNCA YANG MENCETUSKAN EKZEMA?

Ekzema adalah keadaan genetik, tetapi boleh dicetuskan oleh faktor persekitaran, produk yang anda guna, tekanan, dan banyak faktor lain.

GEJALA DAN TANDA-TANDA EKZEMA

Ruam kulit merah, meradang, kering dan gatal yang biasanya menjejaskan kawasan seperti lengan, di belakang lutut, atau pada bayi, muka. 

Lebih seperti definisi ekzema daripada menangani apakah gejala biasa & tanda-tanda itu.

BAGAIMANAKAH SUU BALM MEMBANTU MELEGAKAN EKZEMA?

Kami memahami bagaimana gatal yang berterusan dan malam tanpa tidur boleh menjejaskan kualiti hidup anda. 
Produk kami telah dibangunkan untuk membantu.

RANGKAIAN PEMBERSIHAN KAMI YANG MELEGAKAN KULIT / KULIT KEPALA UNTUK EKZEMA

icon3_png
Menggunakan bahan yang paling lembut untuk membersihkan kulit:
Tiada SLS, SLES dan parabens.
icon4_56097f17-56FD-4D88-B8C1-5E73942750CD
Pembersih ultra-lembut
Tiada sabun dan wangian
Dry_skin_1_png
e3_28fd32b8-f4e5-4b83-994d-d2c0f445243b_png

PELEMBAP DAN SEMBURAN KAMI UNTUK KULIT EKZEMA

icon1_png
Melegakan gatal dalam beberapa minit:
Menggunakan mentol penyejukan dan menenangkan.
icon2_png
Membaiki halangan kulit:
Ceramide yang sama kulit terkunci dalam kelembapan.
Produk-produk ini telah dicipta selepas bertahun-tahun penyelidikan dermatologi di Pusat Kulit Nasional Singapura. Mereka terbukti hypoallergenic dan selamat untuk kulit sensitif. Rangkaian produk Suu Balm untuk muka, kulit kepala dan badan direka khas untuk kulit yang terdedah kepada ekzema, kering, gatal dan sensitif.

Adakah Terdapat Rawatan atau Penyelesaian Kekal untuk Kulit Ekzema?

Walaupun mungkin tidak ada ubat untuk menyelesaikan ekzema, tetapi ada cara untuk menguruskan gejala dengan berkesan.
Ramai orang tertanya-tanya jika terdapat ubat yang boleh merawat keadaan kulit ekzema, tetapi malangnya, tidak ada ubat tunggal yang boleh menyembuhkan ekzema secara kekal. Walaupun begitu, masih terdapat pelbagai rawatan yang boleh digunakan untuk melegakan gejala ekzema yang teruk. 

Walaupun rawatan ini mungkin tidak menyembuhkan keadaan kulit secara kekal, mereka masih berkesan dalam menguruskan ekzema dan meningkatkan kesihatan dan penampilan keseluruhan kulit. Ekzema gatal-gatal boleh dicetuskan oleh pelbagai faktor seperti alahan, jangkitan, perubahan hormon, tekanan dan perubahan iklim. 

Walaupun ia boleh menjadi sukar untuk diuruskan, gejala-gejala boleh dikurangkan dengan bantuan produk ekzema berkualiti tinggi. Jika anda sedang mencari penyelesaian ekzema, Suu Balm patut dipertimbangkan. Rangkaian produk kami dirumus khas untuk menenangkan dan melembapkan, terbukti melegakan gatal dalam masa 5 minit, membawa anda kelegaan dan keselesaan.

FAQs

Apakah bahan-bahan dalam pelembap Suu Balm yang boleh melegakan ekzema?

Pelembap Suu Balm mengandungi bahan-bahan berkualiti tinggi yang lembut tetapi berkesan, seperti: 
  • Menthol semulajadi: melegakan gatal dalam masa 5 minit 
  • Ceramide serupa dengan : melembapkan kulit  
  • Ekstrak Zea Mays: memulihkan kelembapan kulit

Berapa kali saya perlu menggunakan pelembap Suu Balm pada kulit ekzema saya?

Anda boleh menggunakan pelembap Suu Balm sekerap yang diperlukan sepanjang hari. Ia amat disyorkan untuk menggunakan produk ini jika anda mempunyai kulit kering, gatal, sensitif, atau ekzema. Rangkaian produk Suu Balm mengandungi bahan-bahan berkesan yang direka untuk menenangkan kulit anda. Sebagai contoh, Suu Balm Rapid Itch Relief Moisturiser Termasuk 5 jenis ceramide serupa kulit, yang sangat baik untuk membaiki halangan kulit. Bahan-bahan berkualiti tinggi ini telah dipilih dengan teliti oleh pakar dermatologi kami dari National Skin Centre, Singapura. Produk Suu Balm juga sesuai untuk kegunaan harian, mulai dari kulit kepala dan  muka  untuk  penjagaan badan .

Adakah produk Suu Balm sesuai untuk semua orang?

Ya, produk Suu Balm sesuai digunakan untuk semua orang, sama ada anda mempunyai ekzema, psoriasis, kering, gatal, sensitif atau jenis kulit biasa. Ketiadaan paraben dan wangian menjadikan produk ini sesuai untuk semua jenis kulit. Untuk bayi baru lahir dan ke atas, gunakan  Suu Balm Kids kerana ia lebih ringan, menjadikannya sesuai untuk bayi dan kanak-kanak. Penafian: Jika anda mempunyai sebarang kebimbangan atau alahan yang diketahui terhadap bahan-bahan tertentu yang digunakan dalam produk kami, sila berunding dengan profesional penjagaan kesihatan yang berkelayakan sebelum menggunakannya.

Selain daripada laman web, di mana lagi saya boleh membeli produk Suu Balm?

Selain daripada membeli di laman web kami, produk Suu Balm boleh dibeli di platform dalam talian popular disukai Shopee Dan Lazada. Anda juga boleh menemui Suu Balm di peruncit utama seperti Watsons, Guardian serta farmasi terkemuka, hospital yang disusun semula dan klinik swasta.

PRODUK UNTUK KULIT EKZEMA