APAKAH KULIT EKZEMA?

Ekzema, juga dikenali sebagai dermatitis atopik, adalah keadaan kulit yang dicirikan oleh ruam yang meradang, bersisik, dan gatal dengan penampilan merah.

APAKAH PUNCA YANG MENCETUSKAN EKZEMA PADA KULIT?

Ekzema adalah keadaan genetik, tetapi boleh dicetuskan oleh faktor persekitaran, produk yang anda guna, tekanan, dan banyak faktor lain.

GEJALA BIASA DAN TANDA-TANDA KULIT EKZEMA

Ruam kulit merah, meradang, kering dan gatal yang biasanya menjejaskan kawasan seperti lengan, di belakang lutut, atau pada bayi, muka. 

Lebih seperti definisi ekzema daripada menangani apakah gejala biasa & tanda-tanda itu.

BAGAIMANAKAH PRODUK SUU BALM MEMBANTU MELEGAKAN KULIT EKZEMA?

Kami memahami bagaimana gatal yang berterusan dan malam tanpa tidur boleh menjejaskan kualiti hidup anda. 
Produk kami telah dibangunkan untuk membantu.

RANGKAIAN PEMBERSIHAN KAMI YANG MELEGAKAN KULIT / KULIT KEPALA UNTUK EKZEMA

icon3_png
Menggunakan bahan yang paling lembut untuk membersihkan kulit:
Tiada SLS, SLES dan parabens.
icon4_56097f17-56FD-4D88-B8C1-5E73942750CD
Pembersih ultra-lembut
Tiada sabun dan wangian
Dry_skin_1_png
e3_28fd32b8-f4e5-4b83-994d-d2c0f445243b_png

PELEMBAP DAN SEMBURAN KAMI UNTUK KULIT EKZEMA

icon1_png
Melegakan gatal dalam beberapa minit:
Menggunakan mentol penyejukan dan menenangkan.
icon2_png
Membaiki halangan kulit:
Ceramide yang sama kulit terkunci dalam kelembapan.
Produk-produk ini telah dicipta selepas bertahun-tahun penyelidikan dermatologi di Pusat Kulit Nasional Singapura. Mereka terbukti hypoallergenic dan selamat untuk kulit sensitif. Rangkaian produk Suu Balm untuk muka, kulit kepala dan badan direka khas untuk kulit yang terdedah kepada ekzema, kering, gatal dan sensitif.

ADAKAH TERDAPAT RAWATAN ATAU PENYELESAIAN KEKAL UNTUK KULIT EKZEMA?

Walaupun mungkin tidak ada ubat untuk menyelesaikan ekzema, tetapi ada cara untuk menguruskan gejala dengen berkesan.
Ramai orang tertanya-tanya jika terdapat ubat yang boleh merawat keadaan kulit ekzema, tetapi malangnya, tidak ada ubat tunggal yang boleh menyembuhkan ekzema secara kekal.

Walaupun begitu, masih terdapat pelbagai rawatan yang boleh digunakan untuk melegakan gejala ekzema yang teruk. 
Walaupun rawatan ini mungkin tidak menyembuhkan keadaan kulit secara kekal, mereka masih berkesan dalam menguruskan ekzema dan meningkatkan kesihatan dan penampilan keseluruhan kulit. Ekzema gatal-gatal boleh dicetuskan oleh pelbagai faktor seperti alahan, jangkitan, perubahan hormon, tekanan dan perubahan iklim. 

Walaupun ia boleh menjadi sukar untuk diuruskan, gejala-gejala boleh dikurangkan dengan bantuan produk ekzema berkualiti tinggi. Jika anda sedang mencari penyelesaian ekzema, Suu Balm patut dipertimbangkan. Rangkaian produk kami dirumus khas untuk menenangkan dan melembapkan, terbukti melegakan gatal dalam masa 5 minit, membawa anda kelegaan dan keselesaan.

Cara Rawatan untuk Melegakan Ekzema pada Kulit Kepala, Muka Badan & Tangan

Hidup dengan penyakit kulit yang berpanjangan seperti ekzema atau dermatitis atopik boleh menjadi mimpi ngeri kerana tidak ada ubat untuknya. Mereka yang mengalami keadaan kulit ini biasanya mengalami eksaserbasi ekzema biasa di muka, kelopak mata, tangan, leher, kulit kepala, kaki dan bahagian badan yang lain. 

Berita baiknya adalah bagaimanapun, terdapat cara yang anda boleh melegakan masalah kulit ekzema anda. Jadi, sama ada ekzema di muka, ekzema pada kelopak mata, ekzema di leher atau ekzema pada kulit kepala, satu perkara yang boleh anda tumpukan adalah dengan menggabungkan rutin penjagaan kulit ekzema yang sesuai ke dalam gaya hidup anda. 

Kami mencadangkan penggunaan produk berprestasi tinggi dan ultra lembut Suu Balm sebagai rawatan kulit ekzema anda. Dari rawatan kulit kepala ekzema hingga pelembap muka atau badan untuk ekzema, rangkaian produk kepala ke kaki Suu Balm dirumus dengan pengawet sifar, paraben, SLS, SLES, wangian, sabun dan bahan-bahan keras lain. Setiap produk direka untuk memberikan kelegaan yang menenangkan dan cepat kepada kulit ekzema.

Produk Mandian Badan untuk Rawatan Penyakit Kulit Ekzema

Jika anda mempunyai penyakit kulit ekzema, anda perlu tahu bahawa kebanyakan gel mandian badan di luar sana dipenuhi dengan bahan-bahan yang tidak sesuai untuk digunakan pada mereka yang mempunyai ekzema. 

Walau bagaimanapun, pencuci badan penyejukan untuk rawatan ekzema kulit adalah pencuci badan yang direka untuk berkhasiat serta memberikan kelegaan walaupun bagi mereka yang mengalami masalah ekzema kulit. Krim mandi untuk ekzema ini adalah rawatan kulit ekzema yang ideal yang akan meninggalkan kulit anda berasa tenang, lembap dan segar dengan penyejukan ganda dan formula pelembab. 

Krim mandian untuk ekzema ini adalah produk untuk ekzema yang ideal dan akan membuatkan kulit anda terasa lembap, lembut dan segar dengan formulasi dwi penyejukan dan pelembapan. Mandian badan yang sangat lembut ini juga sesuai dengan pH semulajadi kulit dan mengandungi lima jenis bahan pelembap termasuklah shea butter dan natrium hyaluronat. Manakala, mentol semulajadi yang termasuk dalam mandian ini dapat melegakan dan memberikan kesan penyejukan pada kulit, menjadikannya salah satu mandian badan untuk kulit ekzema yang terbaik di Malaysia.

Krim Pelembap Badan untuk Melegakan Ekzema

Selepas menggunakan mandian badan Suu Balm dalam rutin mandian anda, ikuti dengan langkah rawatan ekzema menggunakan Suu Balm Rapid Itch Relief Mousturiser. Ia merupakan salah satu losyen badan yang terbaik untuk penyakit kulit ekzema. Kedua-dua produk ini adalah pasangan rawatan kulit ekzema yang sempurna untuk anda! Suu Balm Rapid Itch Relief Moisturiser Suu Balm Rapid Itch Relief Moisturiser adalah pilihan terbaik untuk mereka yang menpunyai masalah kulit ekzema. Formulasinya yang ringan dan tidak melekit menjadikannya krim ekzema yang terbaik dan selesa untuk disapukan pada keseluruhan badan. Tidak kiralah jika anda mempunyai ekzema di tangan, kulit kepala atau kaki, pelembap ini sangat ideal digunakan pada kawasan badan yang mempunyai ekzema walaupun dalam cuaca lembap seperti di negara kita.  

Suu Balm Rapid Itch Relief Moisturiser sangat bagus untuk mereka yang mengalami masalah kulit ekzema. Formula yang ringan dan tidak melekit menjadikannya selesa untuk digunakan di seluruh badan, sama ada anda mempunyai ekzema di leher anda, ekzema pada kaki anda, ekzema di tangan anda atau ekzema di kaki anda, menjadikannya losyen badan yang ideal untuk ekzema walaupun dalam cuaca lembap seperti kita. 

Selain itu, ceramide serupa kulit ini juga berfungsi untuk memerangkap kelembapan secara optima ke dalam kulit dan bertindak sebagai cara untuk mengatasi ekzema dengan menghalang kekeringan dan kegatalan. Ia juga berkesan untuk memutuskan kitaran gatal garu dan mengelakkan luka pada kulit yang lebih teruk atau mendalam. 

Jadi, jika anda sedang mencari krim terbaik di Malaysia untuk melegakan masalah ekzema anda, anda boleh hentikan pencarian anda sekarang juga dengan adanya Suu Balm Rapid Itch Relief Moisturiser yang merupakan produk terlaris kami!

Pencuci Muka Yang Memberi Kelembapan Sebagai Rawatan Ekzema Anda

Suu Balm Gentle Moisturising Facial Cleanser sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah ekzema pada muka. Tidak seperti kebanyakan pencuci muka, Suu Balm mengandungi tahap asid yang ideal untuk membantu memulihkan lapisan permukaan kulit kepada keadaan yang sihat dan mengurangkan berlakunya kemerahan pada kulit ekzema yang sensitif. Suu Balm Gentle Moisturising Facial Cleanser is suitable for those who have eczema on the face. Unlike most facial cleansers, Suu Balm’s contains an ideal acidity level that helps to restore the skin barrier to its healthy state, lessening the occurrence of flare-ups for sensitive eczema skin. 

Pembersih muka untuk kulit ekzema ini bukan sahaja membersihkan wajah secara menyeluruh, ia juga mengandungi formulasi shea butter yang dipenuhi dengan khasiat kelembapan dan kebaikan untuk memberikan kelembapan yang sepatutnya pada kulit anda. 

Diformulasikan oleh National Skin Centre di Singapura tanpa bahan-bahan berbahaya seperti sabun, SLS, SLES, paraben, pengawet dan pewangi, pencuci muka yang lembut ini mempunyai teknologi penahan air yang unik dan tidak menegangkan kulit selepas anda mencuci muka.

Krim Pelembap Muka Yang Terbaik dan Berkhasiat untuk Kulit Ekzema

Selepas mencuci muka dengan Suu Balm Gentle Moisturising Facial Cleanser, teruskan rutin rawatan ekzema anda dengan Suu Balm Cooling Itch Relief Facial Moisturiser. Suu Balm Cooling Itch Relief Facial Moisturiser

Krim pelembap untuk ekzema yang memenangi anugerah ini merupakan salah satu pelembap muka yang terbaik untuk kulit ekzema dengan bahan-bahan berkhasiat yang terdapat di dalamnya. Ia mengandungi ceramide, truffle utara dan ekstrak safflower yang membantu untuk melembapkan kulit ekzema dan membaiki masalah kulit ekzema secara semulajadi sambil memberikan kelegaan secara pantas untuk melegakan sebarang kerengsaan atau kemerahan pada kulit muka. Selepas setiap penggunaan, lapisan permukaan kulit dipulihkan kepada keadaan yang lebih sihat, menjadikan kulit ekzema yang bertompok dan gatal lebih sihat dan kelihatan lebih baik!  

Jadi, jika anda mempunyai ekzema di bahagian muka dan bahagian mata, pelembap muka untuk ekzema ini juga sangat lembut untuk disapukan pada kelopak mata tanpa memedihkan mata. 

Selain itu, Cooling Itch Relief Facial Moisturiser adalah pelembab yang tidak melekit dan ringan pada kulit ekzema. Ini menjadikan pelembap muka ini sesuai untuk digunakan sebagai krim ekzema dalam rutin harian walaupun dengan keadaan iklim Malaysia yang panas dan lembap! Cooling Itch Relief Facial Moisturiser adalah pelembap yang tidak melekit dan ringan untuk kulit muka ekzema. Ini menjadikannya sesuai untuk digunakan sebagai krim ekzema harian dalam keadaan iklim Malaysia yang panas dan lembap!

Legakan Masalah Kulit Ekzema Anda dengan Penghantaran Percuma

Suu Balm merupakan wira untuk kulit anda yang dapat memberikan kelegaan yang pantas dan menenangkan penyakit ekzema anda dengan rangkaian produk penjagaan kulit ekzema, penjagaan badan dan penjagaan kulit kepala yang berkesan! 

Tunggu apa lagi? Dapatkan produk Suu Balm untuk ekzema anda dengan pembelian melalui talian sekarang untuk menikmati penghantaran secara percuma ke seluruh negara dan pilihan pembayaran ansuran tanpa faedah!  

PRODUK UNTUK KULIT EKZEMA