jangan-gatal-banner-img

Gatal ke Pak Cik, Mak Cik?

Say Goodbye to Itchy Skin Now!

Itchy Skin Relief In Just 5 Minutes

Combat Itchy Bumps On Skin in Minutes

REVIEWS-BM-mobile
SB-ADULT_RANGE-BM

Krim Pelembap untuk Kulit Gatal

Dapatkan Suu Balm Adult Range ini – Suu Balm Dual Cooling & Moisturising Cream Body Wash dan Suu Balm Rapid Itch Relief Moisturiser kerana ia diformulasikan khas untuk memberikan kelegaan cepat untuk kulit kering, gatal dan sensitif. Produk ini dirumus dengan bahan-bahan premium dan tidak mengandungi paraben, pengawet dan pewangi.

Pembersih badan ultra lembut ini mampu membersihkan bakteria sambil mengekalkan kelembapan. Manakala, pelembap kulit mengandungi mentol penyejuk untuk menenangkan kulit sensitif dengan cepat dan ceramide serupa kulit untuk membaiki penghalang kulit.

Dapatkan Suu Balm Adult Range ini – Suu Balm Dual Cooling & Moisturising Cream Body Wash dan Suu Balm Rapid Itch Relief Moisturiser kerana ia diformulasikan khas untuk memberikan kelegaan cepat untuk kulit kering, gatal dan sensitif. Produk ini dirumus dengan bahan-bahan premium dan tidak mengandungi paraben, pengawet dan pewangi.

Pembersih badan ultra lembut ini mampu membersihkan bakteria sambil mengekalkan kelembapan. Manakala, pelembap kulit mengandungi mentol penyejuk untuk menenangkan kulit sensitif dengan cepat dan ceramide serupa kulit untuk membaiki penghalang kulit.

Mencari Rawatan Kulit Gatal yang Sesuai untuk Alergi Kulit Gatal Anda?

Adakah anda menghadapi masalah kulit gatal di muka, tangan, kaki atau mana-mana bahagian tertentu di badan anda?

Read More

Mempunyai kulit yang gatal selalunya akan membawa kepada kualiti hidup yang kurang selesa kerana ia boleh menjejaskan aktiviti harian. Kebiasaannya, masalah kulit seperti ini menghalang kita daripada melakukan perkara yang kita minat. Selain itu, kulit yang gatal pada waktu malam juga boleh menyebabkan kita kekurangan tidur dan rehat yang diperlukan.

Selain daripada kegatalan yang boleh mengganggu keselesaan pada waktu malam, kulit kering dan kegatalan juga boleh menyumbang kepada rasa kurang keyakinan diri dengan munculnya bintik-bintik merah pada kulit gatal.

Punca Kita Alami Sakit Kulit Gatal dan Berbiji

Selain keturunan, penyakit kulit gatal juga mungkin disebabkan oleh faktor lain seperti alergi kulit terhadap habuk, kepanasan dan peluh yang sering diabaikan oleh orang ramai. Tekanan juga merupakan salah satu punca kulit gatal, di mana saraf terjejas dan ia menyebabkan gejala penyakit deria seperti gatal-gatal dan sensasi terbakar yang dirasakan pada kulit, seperti pada kulit kepala, lengan, kaki dan muka.

Benjolan gatal pada tangan, kaki, muka dan seluruh badan juga boleh muncul apabila kita menggunakan produk yang mengandungi bahan yang tidak sesuai untuk kulit kita seperti paraben, bahan pengawet dan pewangi. Inilah sebab-sebab Suu Balm telah dirumus dengan bahan-bahan premium yang hipoalergenik dan sepadan dengan pH kulit yang sihat dan juga bebas daripada bahan-bahan yang berbahaya.

Cara Hilangkan Penyakit Kulit Gatal dengan Suu Balm

Adakah bintik-bintik merah pada kaki anda, benjolan gatal pada tangan anda dan bintik merah pada kulit dan disertai gatal di seluruh badan anda membuatkan anda hilang kesabaran sehingga tidak dapat menahan diri daripada menggarunya?

Itulah masalahnya dengan kulit kering dan gatal kerana apabila anda mula menggaru, ia hampir mustahil untuk anda berhenti!

Ini dikenali sebagai ‘kitaran gatal garu’ di mana semakin anda menggaru, kawasan tersebut menjadi semakin gatal lalu menyebabkan lebih banyak keradangan pada kulit yang seterusnya, menyumbang kepada munculnya lebih banyak ruam dan bintik merah gatal pada kulit. Selain itu, kitaran gatal garu juga boleh merosakkan permukaan kulit yang terjejas jika tidak dirawat.

Salah satu cara untuk menghentikan kitaran gatal garu seperti yang disyorkan oleh pakar kesihatan profesional adalah dengan menenangkan kulit kering dan gatal dengan penggunaan produk topikal yang mempunyai kelembapan yang tinggi. Oleh itu, jika anda masih lagi tercari-cari krim atau losyen terbaik untuk kulit gatal, anda boleh hentikan pencarian anda sekarang dengan adanya produk Suu Balm yang berprestasi tinggi!

Langkah Pertama untuk Rawatan Kulit Gatal Anda dengan Mandian Terbaik!

Sama seperti setiap produk penjagaan kulit yang lain, mandian badan juga memainkan peranan dalam kesihatan keseluruhan kulit kita. Jadi, jika anda masih mengalami kulit gatal walaupun selepas mandi, besar kemungkinannya, anda tidak menggunakan mandian badan yang sesuai untuk anda.

Suu Balm Dual Cooling & Moisturising Cream Body Wash adalah langkah pertama yang ideal untuk rawatan kulit gatal anda kerana ia mempunyai formula pelembab yang lembut. Ia bukan sahaja menyihatkan kulit tetapi juga meninggalkan sensasi penyejuk mentol semula jadi yang menyegarkan dan melegakan keadaan kulit yang gatal.

Di samping itu, ia bebas daripada bahan berbahaya seperti sabun, sulfat, SLS, paraben, pengawet dan pewangi yang diketahui boleh menjadi punca kulit gatal.

Selepas mandi, kami cadangkan anda menggunakan Suu Balm Rapid Itch Relief Moisturiser sebagai langkah kedua rawatan kulit gatal anda untuk melegakan dan melembabkan kulit gatal anda dalam 5 minit!

Pelembap Badan untuk Kulit Gatal dengan Bahan-bahan Terbaik!

Oleh kerana produk paling laris Suu Balm Rapid Itch Relief Moisturiser dirumus dengan lima jenis ceramide yang serupa dengan kulit, ia sudah cukup untuk menjadikannya pelembap yang sempurna untuk kulit gatal kerana kulit gatal lebih sensitif dengan bahan yang kasar. Ini juga menjadikan Suu Balm Rapid Itch Relief Moisturiser sebagai salah satu krim pelembap terbaik untuk rawatan kulit gatal dan berbiji di Malaysia.

Mengapa ia Krim untuk Kulit Gatal Terbaik dan Memberikan Kelegaan dengan Pantas

Suu Balm Rapid Itch Relief Moisturiser yang dirumus dengan mentol semulajadi memberikan kelegaan daripada gatal dengan penyejukan pantas hanya dalam lima minit. Ia merawat kulit gatal yang teruk, menjadikannya krim rawatan kulit gatal yang terbaik! Pelembap ini juga amat bagus untuk mereka yang mengalami bintik merah gatal pada kulit, kulit gatal pada waktu malam dan alergi gatal kulit.

Apa yang Membuatkan ia Losyen Terbaik untuk Kulit Kering dan Gatal

Jika anda mempunyai kulit gatal dan berbiji, atau kulit gatal yang menyakitkan disebabkan oleh permukaan kulit yang lemah dan rosak, Suu Balm Rapid Itch Relief Moisturiser juga direka untuk melembapkan kulit secara mendalam dan menghentikan kitaran gatal garu dengan menghalang kerosakan lebih teruk pada kulit akibat menggaru. Ini semua disebabkan oleh lima jenis ceramide yang terdapat dalam pelembap ini. Ia membaiki, memulihkan dan menyembuhkan permukaan kulit anda untuk kulit yang lebih sihat dan bebas gatal dengan mengunci kelembapan dalam kulit anda.

Jadi, jika anda sedang mencari produk untuk merawat kulit yang gatal seperti krim atau losyen untuk kulit gatal, anda boleh berhenti mencari kerana Suu Balm Rapid Itch Relief Moisturiser lah jawapannya!

Pelembab untuk kulit gatal ini dapat meningkatkan kualiti hidup anda dengan membolehkan anda menjalani kehidupan seharian dengan yakin dan tidur dengan nyenyak pada waktu malam tanpa perlu menggaru.

Putuskan kitaran gatal garu anda dengan Suu Balm sekarang!

Tinggalkan Masalah Kulit Gatal dengan Suu Balm yang Memberikan Tawaran Penghantaran Percuma danPembayaran Ansuran Tanpa Faedah!

Sama ada alergi kulit gatal, kulit yang gatal pada waktu malam, atau keadaan kulit kering dan gatal yang anda alami, legakan ketidakselesaan anda serta merta dengan produk Suu Balm yang boleh merawat kulit gatal anda.

Rangkaian produk Suu Balm termasuklah penjagaan badan, penjagaan kulit kepala, penjagaan muka dan juga produk yang sesuai untuk si kecil.

Jadi, tunggu apa lagi? Jangan Gatal lagi dan buat pembelian dalam talian sekarang untuk menikmati penghantaran percuma ke seluruh negara dengan pilihan pembayaran ansuran tanpa faedah.

Beli sekarang!

Legakan kulit sensitif anda dengan produk ini


Anda juga boleh membeli Suu Balm dari:

Caring Pharmacy
Watsons
Guardian
Lazada
Shopee